Informatii utile
www.Voiajuri.ro
EXCURSII 2022 EXCURSII de O ZI EXCURSII în ROMÂNIA
CALENDAR EXCURSII 2022 CONTACT
Precizari importante

1. Pasaportul si Cartea de Identitate
Pentru trecerea granitei este necesar: Carte de Identitate (valabila doar în tarile membre ale Uniunii Europene) sau Pasaport valabil cel putin înca 6 luni de la data iesirii din tara. Turistii trebuie sa verifice starea pasaportului (vezi instructiunile de pe coperta pasaportului) si existenta spatiului suficient pentru vize (stampile) la trecerea frontierelor. Pentru mai multe detalii accesati sectiunea "Acte necesare la vama".

2. Copiii minori
Cetatenii romani cu varsta sub 18 ani pot iesi din tara daca îndeplinesc una din urmatoarele conditii:
a) sunt însotiti de ambi parinti
b) sunt însotiti de un parinte care are acordul notarial sau certificatul de deces al celuilalt ori hotarâre judecatoreasca definitiva de încredintare a copilului etc.
c) sunt însotiti de un adult aflat în posesia certificatului personal de cazier judiciar si a declaratiei autentificate din partea ambilor parinti din care sa rezulte acordul acestora cu privire la efectuarea calatoriei.

Copii sub 14 ani pot parasi România doar cu pasaport (certificatul de nastere NU este valabil).

Nerespectarea celor de mai sus duce la oprirea în frontiera româna a copiilor, caz în care agentia de turism nu raspunde de consecinte.

3. Asigurarile medicale de calatorie în strainatate
Asigurarea medicala acopera riscurile de acccident, boala, deces etc. survenite în timpul excursiei:
 • Cardul European de Asigurari Sociale de Sanatate (CEASS) asigura accesul numai la tratamente medicale de urgenta efectuate în sistemul public (de stat) de sanatate din tarile UE si Elvetia. Cardul se elibereaza de Casa de Asigurari de Sanatate teritoriala.
Mai multe detalii la: www.cnas.ro
 • Asigurarea Medicala de calatorie emisa de o societate de asigurare este valabila si în afara UE si permite accesul si la serviciile clinicilor si spitalelor private, suporta cheltuielile de spitalizare, de repatriere medicala cu ambulanta terestra (aeriana) si de repatriere în caz de deces, asista si tine legatura (24 ore din 24) în strainatate cu asiguratul. Asigurarea de sanatate pentru calatorii este obligatorie pentru tarile din afara Uniunii Europene (nonUE) cu care Romania nu a semnat un acord bilateral de asistenta medicala reciproca. Asigurarile medicale se pot face la agentiile de turism sau la societatile de asigurare.

4. Asigurarea pentru riscul de anulare a calatoriei "Storno"
Deoarece pentru retragerile (din orice motiv) înaintea plecarii se aplica penalizari conform contractului, se recomanda plata (cu cel putin 21 zile inainte de plecare) asigurarii "STORNO" (2 % din tariful excursiei), care prevede restituirea banilor în cazul în care nu se mai poate participa la excursie datorita îmbolnavirilor, deceselor, accidentelor, devastarii domiciliului în urma unui incendiu, unei explozii, unui furt ori unei calamitati naturale etc. Asigurarea "STORNO" se face la filiala unei societatii de asigurari din localitatea unde îsi are sediul agentia de turism care a efectuat înscrierea turistului sau chiar la agentia de turism.

5. Ocuparea locurilor în autocar

Urcarea în autocar se face la locul specificat în programul excursiei. Ocuparea locurilor se face în ordinea înscrierii pe baza listei citita de ghid la locul de îmbarcare (lista întocmita la agentia de turism turoperatoare în functie de data înscrierii). Primele 2 banchete din autocar, respectiv cea din spatele soferului si cea din spatele locului ghidului, sunt rezervate pentru al doilea sofer si ghid.

6. Clasificarea hotelurilor

Categoria hotelurilor este cea atribuita de autoritatile locale în conformitate cu reglementarile din tarile respective si nu coincide întrutotul cu clasificarea facuta de autoritatile din Romania.

7. Camerele
Camerele cu 3 paturi (triple)
confera în general un comfort mai redus si se asigura numai pentru doi adulti si un copil sau pentru un adult si doi copii si pot fi:
a) cu 3 paturi de acelasi fel;
b) cu 2 paturi de acelasi fel si unul pliant;
c) cu un pat matrimonial si unul normal sau pliant;
d) cu un pat dublu si unul suprapus.
Structura camerelor triple se stie numai la fata locului.
Predarea camerelor la hotel se face cel târziu la ora 12. La nevoie se retine o camera pentru bagaje.

8. Ghizi locali

Întrucat legislatia din tarile vizitate nu permite decât ghizilor din aceste tari (ghizi locali) sa ghideze în muzee si la celelalte obiective turistice, ghidul român va face o prezentare în autocar si va asigura traducerea explicatiilor date de ghidul local în situatia în care grupul de turisti hotaraste angajarea acestuia.

9. Raspunderea realizarii programului
Agentia de turism nu este raspunzatoare în cazurile de forta majora sau în unele împrejurari pe care nici agentia de turism, nici prestatorii de servicii nu le puteau prevedea sau evita. De asemenea, situatiile cum ar fi grevele, blocarea traficului (auto, feroviar, aviatic, naval), cutremurele, fenomenele meteo deosebite etc, nu obliga agentia de turism la despagubiri sau compensatii pentru serviciile nerealizate. Nerealizarea programului din vina unor turisti nu implica raspunderea agentiei. Exemplu: nerespectarea orelor de desfasurare a programului anuntate de ghid, fumatul în autocar, atitudine necivilizata, jignitoare la adresa personalului de bord etc.

10. Modificarea programului
Agentia de turism organizatoare (turoperatoare) îsi rezerva dreptul de a aduce modificari programului si a serviciilor (autocar, hotel, restaurant etc.) oferind servicii similare în unele cazuri fortuite. Pe perioada evenimentelor speciale locale (targuri, conferinte, manifestari sportive, festivaluri etc) agentia de turism isi rezerva dreptul de a efectua cazarea în afara oraselor respective specificate în programul excursiei.

11. Anularea excursiei
Excursia este anulata în cazul nerealizarii grupului minim de turisti si implica informarea turistului cu cel putin 15 zile calendaristice înaintea plecarii.

12. Transferul/reînscrierea la o alta excursie
Pentru turistii înscrisi la o excursie (care ulterior s-a anulat) si care se vor înscrie (transfera) la o alta excursie, noua înscriere se va face fara a se tine cont de pozitia de înscriere avuta la excursia anulata.

13. Reclamatii
Conducerea agentiei organizatoare (turoperatoare) sugereaza ca orice eventuala reclamatie sa-i fie transmisa direct în vederea rezolvarii practice si rapide pe cale amiabila a sesizarilor, avandu-se în vedere serviciile nerealizate sau necorespunzatoare cât si cele oferite în plus cantitativ si calitativ.

14. Suma în valuta

Suma cu care se poate intra/iesi din Romania este de 10.000 USD (sau echivalent) numerar.

15. Obligatoriu de declarat în frontiera:
- daca posedati: arme, munitii, substante explozive sau radioactive, obiecte de patrimoniu sau alte marfuri cu regim special (aur, argint, produse electronice); nedeclarerea acestora duce la confiscarea lor si raspunderea în fata legii.
- pentru obiectele de arta trebuie prezentata adeverinta eliberata de autoritatile competente din care sa rezulte faptul ca acestea nu fac parte din Patrimoniul Cultural National sau a "Certificatului de export temporar" eliberat de aceeasi institutie.
- alte probleme speciale.


Precizari specifice:
16. Biletele de avion
Biletele de avion charter si voucherele (dupa caz), se înmaneaza turistilor la aeroport în ziua plecarii de catre reprezentantul agentiei la ora stabilita pentru întalnire. De asemenea, în unele cazuri biletele de avion se pot ridica de la agentia de turism cu 2 zile inaintea datei de plecare.

17. Bagajele la avion

Pentru bagajele care depasesc __ Kg/persoana* se plateste o taxa. Se accepta un singur bagaj de mâna de maxim 5-10 kg* si cu dimensiunile maxime 55 cm x 40 cm x 20 cm*. Transportul substantelor lichide în bagajul de mâna este în general interzis. Aceste prevederi sunt relative în functie de fiecare companie aeriana.
* aceste valori pot varia în functie de compania aeriana

18. Cazarea pe vapor (ferryboat)
Pe vapor cazarea turistilor se face în cabine cu 4 paturi inclusiv pentru cei care au achitat supliment single.

19. Accesul cu autocarul la obiectivele turistice
Deoarece autoritatile unor state (Italia s.a.) nu permit accesul autocarelor în zonele turistice din Roma, Florenta, Milano etc. deplasarea la obiectivele turistice se face fara autocar (pietonal sau cu mijloace de transport în comun).
 

Asigurari Calatorie

Voiajuri.ro | Calendar excursii | Documente trecere frontieră | Facebook | Contact
Oferte Turism | Oferte Paşte | Oferte Minivacanta | Oferte Revelion |
Asigurări Medicale de Călătorie si RCA
Facebook
Voiajuri.ro - Energi-Co Business Center, Str. Matei Voievod nr. 29, et. 1 - Happy Trip. Bucureşti, România
Tel: 021.642.76.04 | 0787.806.898